Kod mene ne možeš naručiti projekt kuće uz tekst: “Nacrtaj mi kuću sa 3 spavaće sobe… Želim da mi je kuhinja spojena s dnevnim boravkom preko kuhinjskog otoka. Volim moderan, a topli stil!. Za koliko će biti gotov projekt?”

Ne može……..Nije kuća kila kruha pa da njenoj narudžbi posvetiš 5 min.

Ja ću te pitat 100 čuda, gledat ću te jako, jako pomno. Zajedno ćemo vidjeti za čime u životu čezneš. Što tvoja duša želi. Zanimat će me što ti ide u životu na živce, čega se bojiš…..Jako ću se brinuti da se stvari izraze, da te se čuje. Vjerojatno ću te tjerati da radiš neke čudne stvari…. Da stojiš i osjećaš svoju kuću. Slagat ćemo je konstelacijski…..U konačnici ćemo ti usadit u srce mir, nahraniti zdravu namjeru. Imati ćeš osjećaj kao da već imaš kuću jer ćeš je poznati u dušu….

I još ću te pitati kad i gdje si rođen…..Zašto?….OK, ima u tome znatiželje tipične za Jyotish zaljubljenika…..volim istovremeno gledati chart i osobu uz naslađivanje u maštovitosti s kojom se planete poslože i daju taj jedinstveni spoj ispred mene….

No, zanima me da i na ovaj način proniknem u ono što ti doista treba od kuće. Kakva kuća odgovara tvojem ustroju, baš tebi….

Što sve gledam u chartu? (za sada…. Kako budem više znala jyotish, više ću tog gledati.)

1. Prva kuća: osobnost….Ako ti je ascedent Lav, trebaš palaču. Ako se tu mota Saturn, zemljane kućica u prirodi će ti biti top varijanta. Jupiter bi svakako nešto veliko, Venera samo da je lijepo i da se uživa u skladu….Kako ima više tog što utječe na prvu kuću, rezultata je bezbroj.

2. Četvrta kuća: U čemu si odrastao….Jer te to određuje na najjače. Pa ili te trebamo osloboditi ako nije bilo dobro ili možemo nastaviti istu kvalitetu.

3.Pogledam što je drugo značajno. Npr. ako skužim da bi ti samostalna karijera bila dobra, a ti guslaš u korporaciji, imam “secret mission” da ti uvalim radnu sobu!!!

4. U kojem si periodu…Tu je Jyotish baš jak. Ako si u Rahu i Saturn Mahadaši, ne bumo se baš ludo proveli (osim ako oni nisu u top formi u tvom chartu). Ako si u Jupiter periodu, može…Širiš se…Ili u Veneri, može, ona voli lijepe kuće i da joj je fino (To je sad tu u grubo rečeno….Imamo tu pod perioda, Yogini perioda, ma sto čuda….)

5. Drugo prema trenutnoj inspiraciji……

I stvarno mi je sve veća fora istinski osjećati ljude….I pomagati im da svoje prekrasne autentičnosti utjelove u materiju…..(čitaj: ciglu, beton, drvo, slamu, glinenu žbuku, hemcrete…)I da si uživaju u sebi……Vaaaa

Za one koji žele više:

Jyotish je vedska astrologija. Kao i svaka astrologija, proučava karakteristike nekog trenutka = kvalitetu vremena iz međuodnosa planeta na nebu sa neke točke na Zemlji. Dakle analizom formi i njihovih međuodnosa (ovaj puta u veeeeeeliko mjerilu), čitamo kvalitetu.

Arhitektura ima drugačiji smjer. Iz kvalitete u utjelovljenje….

Oba smjera su dio jedinstvenog polja svijesti i materije  „Mahat-Tattva“ u kojem svjesnost i materija nisu odvojeni. Separacija se događa unutar ega. (To je iz Vastu teorije.)

Gdje se meni to spaja s iskustvom? Skužila sam da kada uspijem svoju cijelu pažnju usmjeriti na nešto što me istinski zanima, privlači, intrigira, na neku foru se prožimam s tim. I baš doživim neko istinsko ispunjenje.  Brijem da dokinem, u tom djeliću trenutka, separaciju između mene Dane i onoga što me zanima. I voljela prema tome ići sve više….

 

(Slika je moja ilustracija koja prikazuje kvalitetu kuće koja bi izašla iz ljepote i posebnosti divne Mashe. Ovo je bio dio natječajnog rada za natječaj s eksperimentalnim programom.)