Just right

Investitori Vlatka i Antun odlučili su napraviti veliki korak u životu i preseliti na selo. Progresivni su i svjesni. Imali smo sadržajan proces koji je urodio ovom divnom kućom koja idealno utjelovljuje njihove potrebe, ono što oni jesu, potencijal terena……..Kuća je prostorno bogata, a jednostavna u svom obliku. 

Velika Buna, Hrvatska

idejno rješenje i glavni projekz: Dana Krhlanko dia.

GBP 180 m2

2019 .g.

Antun, investitor:

“Pa ovo je kao da sam na godišnjem! – kaže jedan od radnika koji su završavali glazuru na terasi. A tako je i nama izgledalo. Prvih par mjeseci sam imao osjećaj da ću nekome morati platiti kad se odjavljujem. Jer gledati kako prve zrake sunca podižu maglu ispred šume, srne koje trčkaraju uz potok, više pripadaju prizoru s godišnjeg odmora. Većina nas ujutro gleda parking ispred zgrade i Passat od susjeda koji odlazi na posao.

To je bila i naša svakodnevica prije preseljenja. U početku mi je fokus bio uglavnom na van, na šumu, na mirisni zrak i gomilu zvijezda na nebu. Ali kako je vrijeme prolazilo, znao sam se uhvatiti u tome da zastanem u onom što radim jer mi je nešto bilo neobično. Drugačije. To, neobično je bio osjećaj koji imam kad sam u kući. To nije samo mir. Sama energija prostora, proporcije, dijelovi kuće koji imaju svoju ulogu u životu, materijali, boje, orijentacija prostora. Sve to daje osjećaj koji ne poznajem iz prošlih prostora u kojima sam živio. Kad bih ga morao sažeti u riječi, nazvao bih to stabilnost, podrška i prostor za rast.”